DéDé Modern

DéDé Modern

Moderne dans

Samenhang, contact, eenheid en moderne danstechnieken staan centraal bij DéDé Modern. 

Met prachtige, pure bewegingen, zowel op de vloer als in de lucht, laat je alle energie door je lichaam vloeien. Vind tijdens onze lessen de balans tussen verschillende technieken. Zo ontwikkel je de moderne dansstijl van DéDé.

Lessen moderne dans volg je bij onze locatie in Veldhoven. Vraag nu een proefles aan!

 

 


Technieken van moderne dans

In de DéDé lessen combineren we stijlen van meerdere dansiconen. Zo introduceren we elementen van Rudolf van Laban, waar het draait om groot bewegen, spanning vs. ontspanning en het verlengen van jouw lichaam. Ook mogen de technieken van Martha Graham met haar contractions, curves en tilts absoluut niet ontbreken. Onze docent mixt deze iconische technieken en voegt daar een vleugje van haar eigen stijl aan toe.

Gevarieerde muziek

Bij moderne dans vertaal je uiteenlopende emoties. Daarom is onze muziek ook zo gevarieerd. We dansen bijvoorbeeld op instrumentale muziek, Top 40 of lekkere Afrikaanse drums. Deze uiteenlopende muzieksoorten roepen verschillende emoties op bij jou. Zo maak je kennis met de diversiteit aan gevoelens en hoe je dat in jouw dans terug laat vloeien.

Welke kleding trek je aan?

Jouw groep hoort niet alleen bij elkaar door de dans, maar ook door de kleding. Iedereen draagt namelijk een zwart balletpak, broekje en panty. Of je op blote voeten of sokken danst, bepaal je zelf. Onze tip: met blote voeten heb je meer grip en ben je beter geaard met de vloer. Ook beweeg je makkelijk naar de grond en sta je soepeler op.

Sluit je aan bij onze dansfamilie en leer bewegen als een moderne danser.

Wat kost het?

Vind je het na de proefles(sen) helemaal te gek? Vraag dan in de les een inschrijfformulier.

Op het inschrijfformulier kan je terug lezen dat het lesgeld tot 18 jaar € 26,- per maand bedraagt en vanaf 18 jaar € 27,- per maand.

Daarnaast komt er éénmalig €7,50 administratiekosten / inschrijfgeld bij.

Iedereen is welkom

Vanaf een leeftijd van acht jaar ben je van harte welkom bij onze moderne danslessen. Wij verdelen onze klassen niet op niveau, maar op leeftijd. Daarom zit jij altijd bij je vriendinnen in de groep. Zelfs als je al tien jaar lang bij DéDé Dance danst! Merken we dat je erg goed bent en je uitdaging mist, dan kijken we in overleg of je toch naar een hogere groep kan.

Er is geen maximale leeftijd, dus ook volwassenen kunnen lessen bij ons volgen. Dat vinden we zelfs leuk! Moderne dans is namelijk voor iedereen. Wij richten de lessen hier speciaal op in, zodat je uitgedaagd wordt, maar niet over grenzen heen gaat. Zo dansen volwassen vooral staand en komt er minder vloerwerk in de lessen voorbij.

Nieuwsgierig geworden? Vraag een proefles aan in Veldhoven.

Ontwikkel kracht

Wanneer je naar moderne dans kijkt, lijkt het alsof het bewegen de danser geen enkele moeite kost. Het oogt dansant en sierlijk. Niets is minder waar. Voor al die tendu's en het vloerwerk heb je ontzettend veel kracht in je hele lichaam nodig. Tijdens onze lessen werk je dan ook aan de spieren in je buik, armen en benen. Hierdoor bouw je natuurlijk de benodigde kracht op.

Souplesse en ontspanning

Bij moderne dans speelt souplesse een rol. Je werkt aan een prachtige houding en verlengt en vergroot tegelijkertijd je bewegingen. Ook vinden wij dat onze lessen een tikje ontspanning mogen geven. Tijdens het dansen gooi je alles figuurlijk van je af en maak je je hoofd even helemaal leeg. Zo loop jij zowel relaxed als gemotiveerd de deur uit, helemaal klaar voor de volgende les.

Iedere les met eigen thema

Het eerste half uur van de les draait het om opwarmen van je lichaam, zodat je de technieken zo goed mogelijk uitvoert. Hierna dans je door de zaal met een diagonaal-oefening. De geoefende technieken komen vervolgens terug in de danschoreografie die je aan het einde van de les leert. Doordat je delen herkent, pik je de choreografie makkelijker op.

Opwarmen en dansen

Opwarmoefeningen

Jouw buikspieren staan iedere warming-up centraal. Vanuit hieruit maak je namelijk alle moderne dansbewegingen. Je traint je buikspieren met sit-ups en bekken-oefeningen. Ook is jouw ademhaling heel belangrijk. Leer uitblazen wanneer je naar voren beweegt, en uitademen als je weer naar achter gaat.

Springen en vloerwerk

Na het opwarmen zijn jouw spieren klaar voor het echte danswerk. Tijdens de diagonaaloefeningen verplaats je jezelf door de zaal. Dat kan gewoon lopend met een low-walk waar je in plie jouw houding zo groot mogelijk maakt. Of terwijl je met jouw rug rolt over de vloer en steeds beter leert opstaan. Ook oefen je draaioefeningen zoals pirouettes.

Oefening baart kunst

Moderne danstechnieken krijg je met veel oefenen onder de knie. Wij verwachten dan ook niet dat alles meteen lukt. Heb je moeite met het vloerwerk of raak je uit balans bij een draai? De dansdocent neemt alle tijd om jou te helpen en geeft je tips over wat beter kan. Zo leer je op eigen tempo de choreografie en werk je individueel aan je aandachtspunten.

Improviseren

Vrolijk, verlegen, bang, boos of verdrietig: het zijn allemaal emoties die in onze danslessen voorbij komen. We improviseren en creëren samen bewegingen die hierbij aansluiten. Eerst door te luisteren naar de muziek en onszelf af te vragen welke emotie hierbij hoort. Welke bewegingen horen hierbij? Wanneer jij op je gemak voelt, deel je dit met de rest van de groep.

Creëer je eigen choreografie

Jouw dansdocent bedenkt een leuke, speelse choreografie waar je 13 weken aan werkt. Maar daar heb jij ook invloed op! In een van de lessen wordt de groep ingedeeld in kleinere clubjes die ieder hun eigen dans bedenken. Jouw docent maakt daar vervolgens een combinatie van, die terugkomt in de choreografie. Zo creëren jullie gezamenlijk een prachtige dans.

Neem iemand mee!

Gezellige kijklessen

Iedere week sta je op de dansvloer te zwoegen en dat mag jouw familie best eens meemaken. Nodig ze uit tijdens een kijkles en toon jouw nieuwe danstechnieken. Ook vrienden, vriendinnen, opa's, oma's, broers en zussen zijn van harte welkom. Neem iedereen mee en trek ze ook eens de dansvloer op. Zo weten zij ook hoe het voelt om moderne danser te zijn.

Optreden voor publiek

Na 13 weken oefenen is het zover: de choreografie heb je onder de knie! Dat mag de rest van de wereld natuurlijk ook bewonderen. DéDé Dance regelt optredens op lokale evenementen waar jij jouw talent mag laten zien. Naast DéDé Modern treedt ook de rest van de dansfamilie op. Leer hier de dansers van DéDé Danceballet, DéDé Urban en DéDé Classic kennen en maak nog meer vrienden.

Vraag een gratis proefles aan!

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze DéDé Dance stijl? Kom dan een keer een gratis proefles volgen en kijk of deze stijl bij jou past. Laat je gegevens achter in het formulier en we nemen zo snel mogelijk contact op om samen met jou een geschikte dag en tijd af te spreken.
Mocht u binnen 48 uur niets van ons hebben gehoord ( m.u.v. het weekend) zou u dan zo vriendelijk willen zijn telefonisch contact met ons op te nemen?

Proeflesformulier

Uw huidige browser Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Gebruik een moderne browser zoals Edge, Chrome of Firefox om onderstaand formulier te kunnen versturen.


Weet je niet wat je moet kiezen? Bekijk dan het lesrooster van jouw vestiging voor meer info over de lessen.

We gebruiken je gegevens alleen om je een reactie te kunnen geven (bekijk hier onze privacyverklaring).

Contactgegevens
  • Hoofdkantoor:
    Blaarthemseweg 6,
    5502 JV Veldhoven
  • (040) 254 4052
Kaart
Grotere kaart weergeven
© 2016-2021 DéDé Dance | Privacyverklaring