DD Urban

DD Urban

Ga los met urban dance

Hip-hop, Afro en streetdance: het komt allemaal bij urban dance voorbij. De stijl staat bekend om explosieve bewegingen en snel voetenwerk. Een energieke en stoere houding maken de dans af. Dans ritmisch, soepel en vloeiend op urban muziek bij DéDé Dance. 

AL OP 3 LOCATIES! DéDé Urban wordt steeds populairder! Je kunt Urban lessen volgen in VeldhovenHelmond Brouwhuis en Nuenen 't Klooster.

Dus vraag nu een gratis proefles aan! Zijn we nog niet in jouw buurt met Urban? Laat het ons weten, bij voldoende animo openen we graag meer locaties.
 

 


Leer dansen op hiphop en rap

Ga omlaag bij Bizzey en wees wie je bent op Broederliefde. De hits van deze Nederlandse hiphopgroepen kunnen niet ontbreken in onze urbandancelessen. We combineren alle soorten nummers als niet-Nederlandstalige rapmuziek en top 40-hits. Zo houden we de lessen divers en leer je dansen op uiteenlopende urban-muziekstijlen.

Over urban dance

  • Vanaf 10 jaar
  • Voor jongens en meiden, maar ook voor volwassenen!
  • 1 les per week

NU EXCLUSIEF TE BESTELLEN

 

DÉDÉ Dance Wear nu beschikbaar in onze webshop! 
Een stoere hoodie die gericht is op de DéDé Urban lessen. Aan de voorzijde de witte ster en op de rechter arm staat de tekst DéDé Urban. Je kan hem voor, tijdens en na je les gemakkelijk dragen of super leuk naar optredens toe. Het is erg makkelijk voor over je danskleding en houdt ook nog eens je spieren lekker warm.

Plezier maken en hard werken

Urban dance zit niet vol regels en structuur. Het mag best wat losser, chill en relaxed. Deze sfeer zetten we ook voort in onze lessen. Een grapje tussendoor, even kletsen en dan weer verder dansen vinden wij alleen maar gezellig. Het gaat echt om plezier maken. Dat neemt echter niet weg dat je iedere les zwetend de zaal uitwandelt. Urban dance mag je namelijk een échte work-out noemen.

 

Alle dansniveaus zijn welkom

Waar jouw vriend of vriendin al jarenlang streetdancet, kom jij pas net om de hoek kijken. Geen probleem! Bij DéDé Dance verdelen we de groepen niet op niveau, maar op leeftijd. Je volgt de lessen dus gewoon met jouw vrienden. Wees niet bang dat we je te weinig of juist te veel uitdagen. Onze dansdocent past zich aan iedere les aan en stelt zich flexibel op. Gaat het te snel? Dan helpt ze jullie met persoonlijke aandacht. Is het te makkelijk? Dan voert ze het tempo lekker op.

Welke kleding trek je aan?

Jouw lichaam moet je vrij kunnen bewegen. Daarom dragen de meeste dansers lossere kleding, zoals een oversized T-shirt en hoodie. Combineer die met een joggingbroek of legging, jij bepaalt. Het enige wat wij aanraden zijn sneakers met grip.

Toffe tip: DéDé Dance heeft haar eigen kledinglijn. Zo hebben we gave leggings en sweaters die perfect bij een urban outfit staan. Onze docent vertelt je er graag meer over in de les.

Wat kost het?

Vind je het na de proefles(sen) helemaal te gek? Vraag dan in de les een inschrijfformulier.

Op het inschrijfformulier kan je terug lezen dat het lesgeld tot 18 jaar € 26,- per maand bedraagt en vanaf 18 jaar € 27,- per maand.

Daarnaast komt er éénmalig €7,50 administratiekosten/ inschrijfgeld bij.

Werk toe naar een toffe urban choreografie

In 12 weken werk je toe naar een complete choreografie. Stapsgewijs oefen je per les 4x8 tellen. In de laatste lessen komen alle stukjes samen en heb je de volledige choreografie onder de knie. Het resultaat wil je natuurlijk aan iedereen showen. Nodig je ouders en vrienden uit voor de kijkles en treed op voor een echt publiek.


Gratis proefles

Ontdek het plezier van het samen instuderen van een choreografie. Ook ervaren? Vraag een gratis proefles aan!

Voorstelling met de hele dansfamilie

Laat zien dat jij kan bouncen, shaken en poppen tijdens de grote DéDé Dance-voorstelling. Van klassiek ballet tot aan modern: de hele dansfamilie showt haar talent. Je komt zo in contact met andere leeftijdsgenoten die ook dansfanaten zijn. Wie weet leer je nog wat van elkaar. Ook is het de ultieme kans om op te treden voor een groter publiek. 

Extra aandacht

Iedereen kan een slide naar rechts maken. Maar niet iedereen kan dit ritmisch en vloeiend. Bij urban dance draait het allemaal om de juiste flow. In de lessen besteden we daar dan ook veel aandacht aan. Wanneer een beweging nog een beetje stroef gaat, nemen we extra de tijd om te oefenen. Zo krijg je de echte urban vibe uiteindelijk onder de knie.

Razendsnel voetenwerk

In één seconde moeten jouw voeten heel wat bewegingen maken. En niet alleen jouw voeten, maar ook handen, armen, schouders en hoofd. Deze snelheid is kenmerkend voor urban dance. Dit kost natuurlijk wat tijd om te leren. Geef vooral aan wanneer het niet lekker gaat of je de danspassen niet begrijpt. Onze dansdocent geeft je graag persoonlijke aandacht, zodat jij goed meegaat met de rest. 

Isolatie-oefeningen

Isolatie-oefeningen

De essentie van urban dance

Wanneer je jouw nek naar rechts beweegt, is het de kunst om jouw schouders de andere kant op te sturen. Daarvoor moeten je leren om lichaamsdelen afzonderlijk van elkaar te bewegen. Dit oefen je met isolatie-oefeningen. Je mag hierbij maar één lichaamsdeel per keer bewegen. Zo leer je je heupen, schouders, borst en hoofd figuurlijk van elkaar los te laten. En dat is de essentie van urban dance.

De isolatie-oefeningen en bootcamp zijn onderdeel van de warming-up. Zo beperken we de spierpijn tot het minimale. Tijdens het opwarmen oefen je ook urban bewegingen, zoals lock-in en slides. Deze moves zie je terug in de choreografie die je die les gaat uitproberen. Op die manier raak je bekend met de bewegingen en pik je het sneller op.


Train je conditie

Bewegen op snelle ritmische muziek kost je flink wat energie. Het opbouwen van een goede conditie is daarom belangrijk. Daar helpen we je natuurlijk mee. Iedere les dagen we je in een korte bootcamp uit. We trainen jouw uithoudingsvermogen met push-ups, planks en squats. Ook dragen deze oefeningen bij aan je spierkracht. Geen paniek; de bootcamp duurt niet langer dan 10 minuten.

Freestylen

Urban dance is onlosmakelijk verbonden met freestylen. Je krijgt daarom de ruimte om spontaan te dansen, zoals je gevoel je ingeeft. Laat vooral je creativiteit de vrije loop. Niets is te gek! Begin je met urban dance? Dan hoef je niet direct te gaan freestylen. Doe het lekker in je eigen tempo en neem de tijd. Wanneer jij er klaar voor bent, zijn wij dat ook.

Vraag een proefles aan!

Have Fun

Dansen is plezier maken. Ga een keer per week los op de muziek, laat alles gaan en krijg een echte energiekick. Onze lessen zijn de ultieme kans om nieuwe vrienden te maken. Jullie hebben namelijk allemaal dezelfde passie: urban dance! Maak lol en sluit je aan bij de DéDé-familie. 
Mocht u binnen 48 uur niets van ons hebben gehoord ( m.u.v. het weekend) zou u dan zo vriendelijk willen zijn telefonisch contact met ons op te nemen?

Probeer urban dance eens uit! Vraag een proefles aan in Veldhoven, Nuenen 't Klooster of Helmond Brouwhuis.

Proeflesformulier

Uw huidige browser Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Gebruik een moderne browser zoals Edge, Chrome of Firefox om onderstaand formulier te kunnen versturen.


Weet je niet wat je moet kiezen? Bekijk dan het lesrooster van jouw vestiging voor meer info over de lessen.

We gebruiken je gegevens alleen om je een reactie te kunnen geven (bekijk hier onze privacyverklaring).

Contactgegevens
  • Hoofdkantoor:
    Blaarthemseweg 6,
    5502 JV Veldhoven
  • (040) 254 4052
Kaart
Grotere kaart weergeven
© 2016-2021 DéDé Dance | Privacyverklaring