Traditionele balletles 
met een hippe twist

Leren dansen en lol maken, daar draait iedere les bij DéDé Dance om. Krijg tijdens DéDé Classic pliés, relevés en pirouettes onder de knie en waan je een echte prima-ballerina. Dit doe je op pianomuziek, maar ook top 40-nummers. Ontvang persoonlijke aandacht van onze ervaren dansdocenten en word iedere les beter! Iedereen is welkom bij onze dansfamilie. 

Praktische informatie

Dansen bij DéDé Dance is voor iedereen. Hele generaties gingen als klein kind op danceballet en dansen hier nog altijd. Zo komt het voor dat onze leeftijden verschillen tussen de 1,5 en 62 jaar bij Danceballet. Bij Classic mag je beginnen vanaf 6 jaar en Urban geven we vanaf 10 jaar. Er is altijd een les en niveau dat bij je past. En dus altijd een groep waarin jij met jouw leeftijdsgenoten danst. Ook de oefeningen en het dansen passen we daarop aan. Zo is er telkens uitdaging, maar vind jij het nooit te moeilijk.

Op het inschrijfformulier kan je terug lezen dat het lesgeld tot 18 jaar € 30,50 per maand bedraagt en vanaf 18 jaar € 31,50 per maand.

Daarnaast komt er éénmalig € 8,50 administratiekosten/ inschrijfgeld bij.

Wij zijn een echte dansfamilie en laten dat graag zien met onze outfits. Iedereen draagt daarom kleding van onze eigen lijn. De basis is altijd hetzelfde: je hebt een zwart balletpakje aan met het DéDé Dance logo erop, een roze panty en draagt daaronder echte balletschoenen. De rest bepaal jij helemaal zelf! Mix jouw outfit met beenwarmers, een vestje of tutu. Laat zo jouw persoonlijkheid aan ons zien.

Word een ballerina, maak nieuwe vrienden en sluit je aan bij onze dansfamilie.

Iedere 10 weken oefen je een choreografie gemaakt door onze ervaren docenten. Tijdens de lessen leer je steeds meer stukjes van de dans. In de laatste week heb je de complete routine onder de knie. Dat moeten jouw ouders en vrienden natuurlijk weten! Nodig ze uit voor een optreden en laat ze zien waar je de afgelopen periode zo hard voor hebt getraind. Jij blaast ze zeker weten omver.

Publieke optredens
Optreden voor publiek is spannend, maar ontzettend leuk. Daarom zorgt DéDé ervoor dat jij jouw danstalent aan iedereen kan laten zien. Zo treed jij misschien op tijdens Sinterklaas of op Koningsdag. En dan niet alleen voor jouw ouders, maar ook voor mensen die jij niet kent. Natuurlijk hoort daar een prachtig kostuum en tutu bij.

Tijd voor echt lekker dansen!

Een keer per week ga je helemaal los met dansen. Samen met de docent herhaal je eerst de pasjes van de vorige lessen en werk je aan nieuwe moves. Gedurende 10 weken staat er telkens een nieuwe dans centraal, zodat je stap voor stap een geweldige choreografie leert op de nieuwste muziek.

Alle kinderen mogen meedoen
Leergeld richt zich op het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen, door deze kinderen weer mee te laten doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Leergeld biedt kansen aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.

Het kan hierbij gaan om activiteiten voor kinderen op het gebied van onderwijs, sport, cultuur of welzijn, zoals meedoen aan schoolreisjes, muziekles of lid worden van een sport- of scoutingvereniging. Leergeld biedt deze kinderen daarmee een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen.

Ook bij DéDé Dance kan je dansen via Stichting Leergeld.

DéDé Classic volg je bij onze locatie in Veldhoven.

Laat je inspireren

DeDe Classic 3
DeDe Classic kids 9
DeDe Classic 4

Ballet op jouw niveau

Is het jouw langgekoesterde droom om een professionele ballerina te worden en wil je daar heel hard voor trainen? Of wil je tijdens de lessen gewoon plezier hebben met je vriendinnen? Onze dansdocenten zorgen er altijd voor dat jij het leuk hebt, uitgedaagd wordt en meegaat op jouw eigen tempo. Zij maken alle tijd voor jou vrij en geven veel persoonlijke aandacht. 

Variërende klassieke balletlessen
Jouw balletlessen zien er nooit hetzelfde uit. Zelfs de barre- en stretchoefeningen zijn steeds weer anders. Je oefent namelijk altijd technieken en spieren die je tijdens de les gaat gebruiken. Zit de choreografie vandaag vol met sprongen? Dan zorgen we dat je voeten en armen daar helemaal klaar voor zijn.

Oefen jouw sprongen
Een goed uitgevoerde sprong of pirouette geven je het gevoel dat je zweeft. Je krijgt de juiste technieken hiervoor onder de knie tijdens onze diagonaaloefeningen. Leer op de juiste manieren springen, draaien op de bal van je voet, verplaatsen van A naar B en balans houden. Je doet allerlei passencombinaties en technieken op die je weer terugziet in de choreografie.

Balletmuziek die jij leuk vindt

Een balletles is niet compleet zonder klassieke muziek. Met pianospel oefen je je pliés en sprongen. Tussendoor geven we een leuke twist aan de les. Je danst dan op hippe, hedendaagse muziek. Sommige top 40-nummers zijn namelijk uitstekend om jouw balletoefeningen op te doen. Zo houden we onze lessen speels, leuk en tegelijkertijd leerzaam.

Meedoenlessen
Jouw ouders mogen wel eens voelen hoe zwaar en intensief jouw balletles is. Laat ze flink zweten tijdens de meedoenlessen. Hierin oefenen ze samen met jou pliés en voetposities. Ook jouw vriendinnen mag je soms uitnodigen om mee te doen. Zo maken we de lessen nog leuker en geef je mensen een inkijkje in jouw leven als ballerina.

DéDé Classic is jouw stijl als je van klassiek ballet houdt, maar wel van deze tijd bent en een moderne manier van leskrijgen wilt.

DéDé Classic
Lotte

Werk aan houding en kracht

Tijdens onze klassieke balletlessen leer je zweven over de dansvloer. Om dit er gewichtloos uit te laten zien, moet je flink wat kracht hebben. Je traint dan ook tal van spieren. Ook werk je aan een mooie, elegante en rechte houding. Doe je goed je best? Dan doe jij straks de moeilijkste balletoefeningen met een  boek op je hoofd. Blijven oefenen, het lukt vanzelf!

Spieren opwarmen
De warming-up is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de balletles. Doordat je je spieren losmaakt, wordt het dansen makkelijker. Ook heb je veel meer spierkracht en de dag erna minder spierpijn. Je oefent klassieke pliés, relevés en cambrés aan de barre. Ook leer je armoefeningen die ervoor zorgen dat je in balans blijft tijdens het dansen. De warming-up duurt ongeveer tien minuten.

Werk aan jouw lenigheid en techniek
Je verlaat de barre en het is tijd om jouw lenigheid te oefenen. In het midden van de zaal voer je zittend, staand of liggend een aantal stretchoefeningen uit. Zo probeer je je tenen aan te raken met je vingers terwijl je zit. Of oefen je een liggende spagaat. Jij wordt daar steeds beter in naarmate de lessen vorderen.

Vind de gehele DéDé Dance Wear collectie 
die je naar je dansles kan dragen

Als je wil dansen, dan kun je dansen! Want dansen is de leukste manier van bewegen, ontspannen en samen plezier hebben. Bij DéDé dansen we op onze eigen manier en geven we aan elke stijl onze eigen draai. Wij hebben drie verschillende stijlen: Danceballet, Urban en Classic.

Gezinnen met een minimum inkomen is er ondersteuning beschikbaar via Stichting Leergeld voor de betaling van contributie en/of sportkleding. Samen dansen in DéDé Dance Wear betekent niet alleen dansen, maar je ook echt verbonden voelen met de groep.

Dus waar wacht je nog op? Bekijk nu onze collectie en vind de outfit die bij jou past!

 

DeDe Classic kids dancewear 2
DeDe dancewear 3
DeDe dancewear 2
DeDe Classic 3

Dansen op spitzen

Als ballerina droom jij van dansen op spitzen. We bereiden je tijdens de lessen hierop voor. De docent houdt goed in de gaten hoe jij jezelf ontwikkelt. Je moet namelijk veel kracht in je enkels, kuiten en voeten krijgen. Daar komt ook veel techniek bij kijken. Als je genoeg oefent en jouw voeten volgroeid zijn, dan mag je naar de speciale spitzenles. Deze duurt een half uur en begint direct na de balletles.

Onze docenten en dansstijlen

Danceballet is niet de enige les die de tachtig docenten van DéDé Dance geven. Ook andere dansvormen komen aan bod. Zo is er een klassieke balletles, ook wel Classic genoemd, voor balletfanaten. We geven ook Urban dance. Op onze hoofdlocatie in Veldhoven geven we ook nog eens Fiësta Workout voor de liefhebbers van latin.

Welke dansvorm past bij jou

  • DéDé Classic – Classic ballet à la 2024 met technieken uit traditioneel klassiek ballet, compleet met tendu’s, plies en pianomuziek.
  • DéDé Danceballet – Talentvolle docenten leren je een unieke manier van bewegen. Geen hiphop, moderne dans of streetdance, maar een eigen stijl die barst van de energie.
  • DéDé Urban – Hip-hop, Afro en streetdance: het komt allemaal bij urban dance voorbij.
  • DéDé Fiësta Workout – Bouw conditie en kracht op tijdens de workout en dans als een Latijns-Amerikaanse. Met de bewegingen uit de salsa, merengue en samba train je alle spiergroepen in je lichaam.

Al 42 jaar een begrip
Van Dinky Dancers naar DéDé Dance. Vanwege het groeiende enthousiasme voor deze bijzondere vorm van danceballet groeide het dansconcept uit naar meer dan 30 locaties. In de afgelopen 42 jaar was de dansschool voor veel meiden een tweede thuis. Eigenaar Deyonne van Dam nam het stokje over van haar moeder en oprichtster Marionne en weet dat familiegevoel nog altijd te behouden.

Word enthousiast van onze dansdocenten
Jouw dansdocent weet precies wat Classic, Danceballet of Urban inhoudt, omdat ze zelf ook begonnen is als danseres bij DéDé Dance. Onze speciale 2-jarig interne opleiding geeft jonge meiden en jongens de kans om zelf les te geven. En dat wordt behoorlijk professioneel aangepakt. De docenten in spe krijgen les in didactiek, de ontwikkeling van tieners en kinderen en hoe je lesgeeft aan (jong)volwassenen. Ze lopen stage bij mededocenten zodat ze straks vol vertrouwen voor de dansklas staan.

Als je van dansen houdt, is de juiste dansdocent degene die jou motiveert.