Al bijna 50 jaar DéDé Dance

In 1976 wilde de 18-jarige Marionne van Dam graag dansen, maar klassiek ballet vond ze te klassiek, jazzballet sprak haar niet aan door de muziek, en modern ballet was het ook niet! Dynamisch dansen op popmuziek bestond simpelweg nog niet...

Dinky Dancers

Dit alles begon in Asten en de groep kreeg al snel de naam Dinky Dancers. Ze beleefden een geweldige tijd met optredens die al snel volgden. Het enthousiasme verspreidde zich snel, zowel onder mensen als over meerdere locaties. De meiden genoten, wonnen wedstrijden, verschenen op tv en groeiden steeds verder.

Er zat maar één ding op: het zelf creëren en het Popballet noemen. Er bleek veel interesse te zijn; aanvankelijk waren er 15 meiden, maar binnen een maand groeide dit aantal al tot 150!

DeDe Historie 2

Tijd voor verandering

In 1999 was het tijd voor verandering. Het poppetje in het logo kreeg een moderne boblijn en de naam werd trendy: DéDé Danceballet. Het plezier, de shows en de lessen bleven onverminderd doorgaan.

In 2002 dansten alle 5000 leerlingen voor het eerst samen in een groot evenement genaamd D-Mission. Daarnaast zijn er elke drie jaar theatervoorstellingen waarin alle leerlingen schitteren in prachtige kostuums.

In 2013 nam Marionne's dochter, Deyonne van Dam, de leiding van de balletschool over en gaf er een frisse draai aan. Om met de tijd mee te blijven gaan, kreeg DéDé een nieuw logo en de naam werd DéDé Dance!