Ga los met Urban dance

Hip-hop, Afro en streetdance: het komt allemaal bij urban dance voorbij. De stijl staat bekend om explosieve bewegingen en snel voetenwerk. Een energieke en stoere houding maken de dans af. Dans ritmisch, soepel en vloeiend op urban muziek bij DéDé Dance. 

Praktische informatie

Dansen bij DéDé Dance is voor iedereen. Hele generaties gingen als klein kind op danceballet en dansen hier nog altijd. Zo komt het voor dat onze leeftijden verschillen tussen de 1,5 en 62 jaar bij Danceballet. Bij Classic mag je beginnen vanaf 6 jaar en Urban geven we vanaf 10 jaar. Er is altijd een les en niveau dat bij je past. En dus altijd een groep waarin jij met jouw leeftijdsgenoten danst. Ook de oefeningen en het dansen passen we daarop aan. Zo is er telkens uitdaging, maar vind jij het nooit te moeilijk.

Op het inschrijfformulier kan je terug lezen dat het lesgeld tot 18 jaar € 30,50 per maand bedraagt en vanaf 18 jaar € 31,50 per maand.

Daarnaast komt er éénmalig € 8,50 administratiekosten/ inschrijfgeld bij.

Jouw lichaam moet je vrij kunnen bewegen. Daarom dragen de meeste dansers lossere kleding, zoals een oversized T-shirt en hoodie. Combineer die met een joggingbroek of legging, jij bepaalt. Het enige wat wij aanraden zijn sneakers met grip.

Toffe tip: DéDé Dance heeft haar eigen kledinglijn. Zo hebben we gave leggings en sweaters die perfect bij een urban outfit staan. Onze docent vertelt je er graag meer over in de les.

Voorstelling met de hele dansfamilie
Laat zien wat je hebt geleerd tijdens de grote DéDé Dance-voorstelling. Van ballet tot aan urban: de hele dansfamilie showt haar talent. Je komt zo in contact met andere leeftijdsgenoten die ook dansfanaten zijn. Wie weet leer je nog wat van elkaar. Ook is het de ultieme kans om op te treden voor een groter publiek.

Tijd voor echt lekker dansen!

Een keer per week ga je helemaal los met dansen. Samen met de docent herhaal je eerst de pasjes van de vorige lessen en werk je aan nieuwe moves. Gedurende 10 weken staat er telkens een nieuwe dans centraal, zodat je stap voor stap een geweldige choreografie leert op de nieuwste muziek.

Tijd voor echt lekker dansen!

Bij Danceballet en Urban draait alles om dansen met jouw vriendinnen. Je blijft altijd in je leuke groep dansen, ongeacht je niveau. Voor meiden die meer uitdaging zoeken, is er het demoteam. Maar ook zij blijven gezellig in hun vaste groepje dansen.

Je mag altijd meerdere lessen per week volgen en op sommige locaties kun je zelfs verschillende stijlen uitproberen. Door vaker te dansen, zal je snel groeien in dansniveau. Deze uitdaging is er voor iedereen! Vraag je dansdocent om meer informatie over de mogelijkheden.

Alle kinderen mogen meedoen
Leergeld richt zich op het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen, door deze kinderen weer mee te laten doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Leergeld biedt kansen aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.

Het kan hierbij gaan om activiteiten voor kinderen op het gebied van onderwijs, sport, cultuur of welzijn, zoals meedoen aan schoolreisjes, muziekles of lid worden van een sport- of scoutingvereniging. Leergeld biedt deze kinderen daarmee een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen.

Ook bij DéDé Dance kan je dansen via Stichting Leergeld.

AL OP 3 LOCATIES! DéDé Urban wordt steeds populairder! Je kunt Urban lessen volgen in VeldhovenHelmond Brouwhuis en Nuenen.

Dus vraag nu een gratis proefles aan! Zijn we nog niet in jouw buurt met Urban? Laat het ons weten, bij voldoende animo openen we graag meer locaties.

Ontdek DéDé op meer dan 30 locaties
Lekker dansen kun je overal in Brabant en Limburg. DéDé Dance zit namelijk in 24 dorpen en steden. Van Eindhoven en Veldhoven tot aan Heythuysen en Bergeijk. In je eigen dorp of stad ga je los op muziek van nu. Voor ieder wat wils, dus! Omdat we bij jou in de buurt lesgeven, zit je altijd bij jouw vriendinnen in de dansklas.

Asten, Beek en Donk, Bergeijk, Best, Bladel, Deurne, Eersel, Eindhoven, Helmond, Heythuysen, Maasbree, Meijel, Mierlo, Nederweert, Nuenen, Panningen, Son & Breugel, Uden, Valkenswaard, Veghel, Veldhoven en Waalre.

Laat je inspireren

DeDe Urban 14
DeDe Urban 12
DeDe Urban 11
DeDe Urban 9

Leer dansen op 
hiphop en rap

Ga omlaag bij Bizzey en wees wie je bent op Broederliefde. De hits van deze Nederlandse hiphopgroepen kunnen niet ontbreken in onze urbandancelessen. We combineren alle soorten nummers als niet-Nederlandstalige rapmuziek en top 40-hits. Zo houden we de lessen divers en leer je dansen op uiteenlopende urban-muziekstijlen.

Alle dansniveaus zijn welkom
Waar jouw vriend of vriendin al jarenlang streetdancet, kom jij pas net om de hoek kijken. Geen probleem! Bij DéDé Dance verdelen we de groepen niet op niveau, maar op leeftijd. Je volgt de lessen dus gewoon met jouw vrienden. Wees niet bang dat we je te weinig of juist te veel uitdagen. Onze dansdocent past zich aan iedere les aan en stelt zich flexibel op. Gaat het te snel? Dan helpt ze jullie met persoonlijke aandacht. Is het te makkelijk? Dan voert ze het tempo lekker op.

Plezier maken en hard werken

Urban dance zit niet vol regels en structuur. Het mag best wat losser, chill en relaxed. Deze sfeer zetten we ook voort in onze lessen. Een grapje tussendoor, even kletsen en dan weer verder dansen vinden wij alleen maar gezellig. Het gaat echt om plezier maken. Dat neemt echter niet weg dat je iedere les zwetend de zaal uitwandelt. Urban dance mag je namelijk een échte work-out noemen.

DéDé Urban is een stijl als je niet van regels en structuur houdt.

Werk toe naar een 
toffe urban choreografie

In 10 weken werk je toe naar een complete choreografie. Stapsgewijs leer je elke les een klein stukje. Uiteindelijk komt alles bij elkaar en heb je een volledige choreografie onder de knie. Het resultaat wil je natuurlijk aan iedereen showen. Nodig je ouders en vrienden uit voor de kijkles en treed op voor een echt publiek.

Extra aandacht
Iedereen kan een slide naar rechts maken. Maar niet iedereen kan dit ritmisch en vloeiend. Bij urban dance draait het allemaal om de juiste flow. In de lessen besteden we daar dan ook veel aandacht aan. Wanneer een beweging nog een beetje stroef gaat, nemen we extra de tijd om te oefenen. Zo krijg je de echte urban vibe uiteindelijk onder de knie.

Razendsnel voetenwerk
In één seconde moeten jouw voeten heel wat bewegingen maken. En niet alleen jouw voeten, maar ook handen, armen, schouders en hoofd. Deze snelheid is kenmerkend voor urban dance. Dit kost natuurlijk wat tijd om te leren. Geef vooral aan wanneer het niet lekker gaat of je de danspassen niet begrijpt. Onze dansdocent geeft je graag persoonlijke aandacht, zodat jij goed meegaat met de rest. 

DeDe Urban 1
DeDe Urban 3 (1)
DeDe Urban 15
DeDe Urban 5 (1)

Isolatie-oefeningen

De essentie van urban dance
Wanneer je jouw nek naar rechts beweegt, is het de kunst om jouw schouders de andere kant op te sturen. Daarvoor moeten je leren om lichaamsdelen afzonderlijk van elkaar te bewegen. Dit oefen je met isolatie-oefeningen. Je mag hierbij maar één lichaamsdeel per keer bewegen. Zo leer je je heupen, schouders, borst en hoofd figuurlijk van elkaar los te laten. En dat is de essentie van urban dance.

De isolatie-oefeningen en bootcamp zijn onderdeel van de warming-up. Zo beperken we de spierpijn tot het minimale. Tijdens het opwarmen oefen je ook urban bewegingen, zoals lock-in en slides. Deze moves zie je terug in de choreografie die je die les gaat uitproberen. Op die manier raak je bekend met de bewegingen en pik je het sneller op.

 

Vind de gehele DéDé Dance Wear collectie 
die je naar je dansles kan dragen

Als je wil dansen, dan kun je dansen! Want dansen is de leukste manier van bewegen, ontspannen en samen plezier hebben. Bij DéDé dansen we op onze eigen manier en geven we aan elke stijl onze eigen draai. Wij hebben drie verschillende stijlen: Danceballet, Urban en Classic.

Gezinnen met een minimum inkomen is er ondersteuning beschikbaar via Stichting Leergeld voor de betaling van contributie en/of sportkleding. Samen dansen in DéDé Dance Wear betekent niet alleen dansen, maar je ook echt verbonden voelen met de groep.

DeDe Urban dancewear 1

Train je conditie

Bewegen op snelle ritmische muziek kost je flink wat energie. Het opbouwen van een goede conditie is daarom belangrijk. Daar helpen we je natuurlijk mee. Iedere les dagen we je in een korte bootcamp uit. We trainen jouw uithoudingsvermogen met push-ups, planks en squats. Ook dragen deze oefeningen bij aan je spierkracht. Geen paniek; de bootcamp duurt niet langer dan 10 minuten.

Freestylen
Urban dance is onlosmakelijk verbonden met freestylen. Je krijgt daarom de ruimte om spontaan te dansen, zoals je gevoel je ingeeft. Laat vooral je creativiteit de vrije loop. Niets is te gek! Begin je met urban dance? Dan hoef je niet direct te gaan freestylen. Doe het lekker in je eigen tempo en neem de tijd. Wanneer jij er klaar voor bent, zijn wij dat ook.

Onze docenten en dansstijlen

Danceballet is niet de enige les die de tachtig docenten van DéDé Dance geven. Ook andere dansvormen komen aan bod. Zo is er een klassieke balletles, ook wel Classic genoemd, voor balletfanaten. We geven ook Urban dance. Op onze hoofdlocatie in Veldhoven geven we ook nog eens Fiësta Workout voor de liefhebbers van latin.

Welke dansvorm past bij jou

  • DéDé Classic – Classic ballet à la 2024 met technieken uit traditioneel klassiek ballet, compleet met tendu’s, plies en pianomuziek.
  • DéDé Danceballet – Talentvolle docenten leren je een unieke manier van bewegen. Geen hiphop, moderne dans of streetdance, maar een eigen stijl die barst van de energie.
  • DéDé Urban – Hip-hop, Afro en streetdance: het komt allemaal bij urban dance voorbij.
  • DéDé Fiësta Workout – Bouw conditie en kracht op tijdens de workout en dans als een Latijns-Amerikaanse. Met de bewegingen uit de salsa, merengue en samba train je alle spiergroepen in je lichaam.

Al 42 jaar een begrip
Van Dinky Dancers naar DéDé Dance. Vanwege het groeiende enthousiasme voor deze bijzondere vorm van danceballet groeide het dansconcept uit naar meer dan 30 locaties. In de afgelopen 42 jaar was de dansschool voor veel meiden een tweede thuis. Eigenaar Deyonne van Dam nam het stokje over van haar moeder en oprichtster Marionne en weet dat familiegevoel nog altijd te behouden.

Word enthousiast van onze dansdocenten
Jouw dansdocent weet precies wat Classic, Danceballet of Urban inhoudt, omdat ze zelf ook begonnen is als danseres bij DéDé Dance. Onze speciale 2-jarig interne opleiding geeft jonge meiden en jongens de kans om zelf les te geven. En dat wordt behoorlijk professioneel aangepakt. De docenten in spe krijgen les in didactiek, de ontwikkeling van tieners en kinderen en hoe je lesgeeft aan (jong)volwassenen. Ze lopen stage bij mededocenten zodat ze straks vol vertrouwen voor de dansklas staan.

Als je van dansen houdt, is de juiste dansdocent degene die jou motiveert.