Lekker dansen bij DéDé Dance: Danceballet geeft je energie

Dansen draait om plezier maken. De DéDé Dance Danceballet-formule voelt dat perfect aan. Talentvolle docenten leren je een unieke manier van bewegen. Geen hiphop, moderne dans of streetdance, maar een eigen stijl die barst van de energie.

Praktische informatie

Dansen bij DéDé Dance is voor iedereen. Hele generaties gingen als klein kind op danceballet en dansen hier nog altijd. Zo komt het voor dat onze leeftijden verschillen tussen de 1,5 en 62 jaar bij Danceballet. Bij Classic mag je beginnen vanaf 6 jaar en Urban geven we vanaf 10 jaar. Er is altijd een les en niveau dat bij je past. En dus altijd een groep waarin jij met jouw leeftijdsgenoten danst. Ook de oefeningen en het dansen passen we daarop aan. Zo is er telkens uitdaging, maar vind jij het nooit te moeilijk.

Tijdens de proefles mag je iets aantrekken waarin je gemakkelijk beweegt. Een legging met een shirtje is al helemaal goed. En als je nog geen dansschoentjes hebt, mag je gewoon op blote voeten dansen.

Ben je nog geen 6? Dan dans je in de kleur lichtroze. Je hebt dan een effen roze balletpakje aan, wat je combineert met een lichtroze tutu, panty, beenwarmers en/of een vestje.

Vanaf 6 jaar draag je zwart met felroze danskleding. De danskleding voor DéDé is exclusief verkrijgbaar in onze webshop DéDé Dance Wear. Bestellingen ontvang je gratis via de les. Hoe handig is dat!

Je leert iedere 10 weken een leuke nieuwe dans

De unieke formule van DéDé Dance draait om de opbouw van de lessen. Je leert elke 10 weken een nieuwe dans, maar daarnaast werk je ook structureel aan een opbouw van je conditie, een verbetering van je lenigheid en maak je je spieren sterker. Jij krijgt de tijd om die allervetste nieuwe choreografie tot in de puntjes te oefenen. En dat allemaal op je eigen niveau, met moderne muziek die bij je past.

Tijd voor echt lekker dansen!

Een keer per week ga je helemaal los met dansen. Samen met de docent herhaal je eerst de pasjes van de vorige lessen en werk je aan nieuwe moves. Gedurende 10 weken staat er telkens een nieuwe dans centraal, zodat je stap voor stap een geweldige choreografie leert op de nieuwste muziek.

Tijd voor echt lekker dansen!

Bij Danceballet en Urban draait alles om dansen met jouw vriendinnen. Je blijft altijd in je leuke groep dansen, ongeacht je niveau. Voor meiden die meer uitdaging zoeken, is er het demoteam. Maar ook zij blijven gezellig in hun vaste groepje dansen.

Je mag altijd meerdere lessen per week volgen en op sommige locaties kun je zelfs verschillende stijlen uitproberen. Door vaker te dansen, zal je snel groeien in dansniveau. Deze uitdaging is er voor iedereen! Vraag je dansdocent om meer informatie over de mogelijkheden.

Alle kinderen mogen meedoen
Leergeld richt zich op het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen, door deze kinderen weer mee te laten doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Leergeld biedt kansen aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.

Het kan hierbij gaan om activiteiten voor kinderen op het gebied van onderwijs, sport, cultuur of welzijn, zoals meedoen aan schoolreisjes, muziekles of lid worden van een sport- of scoutingvereniging. Leergeld biedt deze kinderen daarmee een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen.

Ook bij DéDé Dance kan je dansen via Stichting Leergeld.

Lekker dansen kun je overal in Brabant en Limburg. DéDé Dance zit namelijk in 24 dorpen en steden. Van Eindhoven en Veldhoven tot aan Heythuysen en Bergeijk. In je eigen dorp of stad ga je los op muziek van nu. Voor ieder wat wils, dus! Omdat we bij jou in de buurt lesgeven, zit je altijd bij jouw vriendinnen in de dansklas.

Ontdek DéDé op meer dan 30 locaties
Lekker dansen kun je overal in Brabant en Limburg. DéDé Dance zit namelijk in 24 dorpen en steden. Van Eindhoven en Veldhoven tot aan Heythuysen en Bergeijk. In je eigen dorp of stad ga je los op muziek van nu. Voor ieder wat wils, dus! Omdat we bij jou in de buurt lesgeven, zit je altijd bij jouw vriendinnen in de dansklas.

Asten, Beek en Donk, Bergeijk, Best, Bladel, Deurne, Eersel, Eindhoven, Helmond, Heythuysen, Maasbree, Meijel, Mierlo, Nederweert, Nuenen, Panningen, Son & Breugel, Uden, Valkenswaard, Veghel, Veldhoven en Waalre.

Laat je inspireren

DeDe Danceballet 16
DeDe Danceballet 15
DeDe Danceballet 17
DeDe Danceballet 18 (1)

Verbeter je houding en word leniger

In de les stoppen we ook altijd een slowdown. Daarin werk je aan jouw souplesse. Kom weer even rustig op adem op een wat langzamer tempo. Zittend of staand stretchen we de spieren. We werken ook aan je danshouding: leer kaarsrecht zitten en staan of leer je handen perfect plaatsen tijdens die dancemoves die je uitvoert in het tweede gedeelte van de les.

Vind de gehele DéDé Dance Wear collectie 
die je naar je dansles kan dragen

Als je wil dansen, dan kun je dansen! Want dansen is de leukste manier van bewegen, ontspannen en samen plezier hebben. Bij DéDé dansen we op onze eigen manier en geven we aan elke stijl onze eigen draai. Wij hebben drie verschillende stijlen: Danceballet, Urban en Classic.

Gezinnen met een minimum inkomen is er ondersteuning beschikbaar via Stichting Leergeld voor de betaling van contributie en/of sportkleding. Samen dansen in DéDé Dance Wear betekent niet alleen dansen, maar je ook echt verbonden voelen met de groep.

DeDe dancewear 4 (1)
DeDe Danceballet dancewear 2
DeDe dancewear 3 (1)
DeDe Danceballet dancewear 1

Get on track met vette tracks

We passen de muziek aan op elke oefening. Jouw conditie trainen we op een nummer met een stevige beat. Zo daag jij jezelf uit om alles eruit te halen. Om de lenigheid te verbeteren, kiezen we vaker een motiverend nummer. Blijf niet stilzitten en dans altijd op je favoriete muziek, die passen we drie keer per jaar aan. Zo beweeg je altijd op unieke wijze op de nieuwste hits. Dans precies op de manier die jij leuk vindt.

DéDé Danceballet is de stijl als je van een losse stijl houdt.

Jamilla Vogels

Werk aan conditie en spieropbouw in het eerste halfuur

Om te dansen, moet je een goede conditie hebben. Daarom voer je in het eerste nummer na de warming-up oefeningen uit om je conditie en spieren te verbeteren. Altijd op een manier die bij jouw niveau en leeftijd past. Ook stoppen we zo veel mogelijk trends in de lessen. Denk aan het catchy dansje van het spel Fortnite of het razendpopulaire Swish-swish-dansje dat we leerden van Katy Perry.

Blijf fit

In het conditienummer werken we met een basispas die steeds terugkomt. Denk aan springen op de plaats of springende lunges. Jij voert voet- en armcombinaties uit en staat geen moment stil. Zo word je lekker moe. Bang dat je het niet volhoudt? Geen zorgen, onze docent motiveert je wel om te blijven bewegen.

Onze docenten en dansstijlen

Danceballet is niet de enige les die de tachtig docenten van DéDé Dance geven. Ook andere dansvormen komen aan bod. Zo is er een klassieke balletles, ook wel Classic genoemd, voor balletfanaten. We geven ook Urban dance. Op onze hoofdlocatie in Veldhoven geven we ook nog eens Fiësta Workout voor de liefhebbers van latin.

Welke dansvorm past bij jou

  • DéDé Classic – Classic ballet à la 2024 met technieken uit traditioneel klassiek ballet, compleet met tendu’s, plies en pianomuziek.
  • DéDé Danceballet – Talentvolle docenten leren je een unieke manier van bewegen. Geen hiphop, moderne dans of streetdance, maar een eigen stijl die barst van de energie.
  • DéDé Urban – Hip-hop, Afro en streetdance: het komt allemaal bij urban dance voorbij.
  • DéDé Fiësta Workout – Bouw conditie en kracht op tijdens de workout en dans als een Latijns-Amerikaanse. Met de bewegingen uit de salsa, merengue en samba train je alle spiergroepen in je lichaam.

Al 42 jaar een begrip
Van Dinky Dancers naar DéDé Dance. Vanwege het groeiende enthousiasme voor deze bijzondere vorm van danceballet groeide het dansconcept uit naar meer dan 30 locaties. In de afgelopen 42 jaar was de dansschool voor veel meiden een tweede thuis. Eigenaar Deyonne van Dam nam het stokje over van haar moeder en oprichtster Marionne en weet dat familiegevoel nog altijd te behouden.

Word enthousiast van onze dansdocenten
Jouw dansdocent weet precies wat Classic, Danceballet of Urban inhoudt, omdat ze zelf ook begonnen is als danseres bij DéDé Dance. Onze speciale 2-jarig interne opleiding geeft jonge meiden en jongens de kans om zelf les te geven. En dat wordt behoorlijk professioneel aangepakt. De docenten in spe krijgen les in didactiek, de ontwikkeling van tieners en kinderen en hoe je lesgeeft aan (jong)volwassenen. Ze lopen stage bij mededocenten zodat ze straks vol vertrouwen voor de dansklas staan.

Als je van dansen houdt, is de juiste dansdocent degene die jou motiveert.