DD Classic

DD Classic

Traditionele balletles met een hippe twist

For English click here

Leren dansen en lol maken, daar draait iedere les bij DéDé Dance om. Krijg tijdens DéDé Classic pliés, relevés en pirouettes onder de knie en waan je een echte prima-ballerina. Dit doe je op pianomuziek, maar ook top 40-nummers. Ontvang persoonlijke aandacht van onze ervaren dansdocenten en word iedere les beter! Iedereen is welkom bij onze dansfamilie. 

Doe je mee? DéDé Classic volg je bij onze locatie in Veldhoven. Vraag nu een proefles aan!

Vraag een gratis proefles aan!


Ballet op jouw niveau

Is het jouw langgekoesterde droom om een professionele ballerina te worden en wil je daar heel hard voor trainen? Of wil je tijdens de lessen gewoon plezier hebben met je vriendinnen? Onze dansdocenten zorgen er altijd voor dat jij het leuk hebt, uitgedaagd wordt en meegaat op jouw eigen tempo. Zij maken alle tijd voor jou vrij en geven veel persoonlijke aandacht. 

Balletmuziek die jij leuk vindt

Een balletles is niet compleet zonder klassieke muziek. Met pianospel oefen je je pliés en sprongen. Tussendoor geven we een leuke twist aan de les. Je danst dan op hippe muziek van Alicia Keys of John Legend. Sommige top 40-nummers zijn namelijk uitstekend om jouw balletoefeningen op te doen. Zo houden we onze lessen speels, leuk en tegelijkertijd leerzaam.

Laat jouw kunsten zien

Iedere 10 weken oefen je een choreografie gemaakt door onze ervaren docenten. Tijdens de lessen leer je steeds meer stukjes van de dans. In de laatste week heb je de complete routine onder de knie. Dat moeten jouw ouders en vrienden natuurlijk weten! Nodig ze uit voor een optreden en laat ze zien waar je de afgelopen periode zo hard voor hebt getraind. Jij blaast ze zeker weten omver.

Werk aan houding en kracht

Tijdens onze klassieke balletlessen leer je zweven over de dansvloer. Om dit er gewichtloos uit te laten zien, moet je flink wat kracht hebben. Je traint dan ook tal van spieren. Ook werk je aan een mooie, elegante en rechte houding. Doe je goed je best? Dan doe jij straks de moeilijkste balletoefeningen met een  boek op je hoofd. Blijven oefenen, het lukt vanzelf!

Dansen op spitzen

Als ballerina droom jij van dansen op spitzen. We bereiden je tijdens de lessen hierop voor. De docent houdt goed in de gaten hoe jij jezelf ontwikkelt. Je moet namelijk veel kracht in je enkels, kuiten en voeten krijgen. Daar komt ook veel techniek bij kijken. Als je genoeg oefent en jouw voeten volgroeid zijn, dan mag je naar de speciale spitzenles. Deze duurt een half uur en begint direct na de balletles.

Straal uit wie je bent

Wij zijn een echte dansfamilie en laten dat graag zien met onze outfits. Iedereen draagt daarom kleding van onze eigen lijn. De basis is altijd hetzelfde: je hebt een zwart balletpakje aan met het DéDé Dance logo erop, een roze panty en draagt daaronder echte balletschoenen. De rest bepaal jij helemaal zelf! Mix jouw outfit met beenwarmers, een vestje of tutu. Laat zo jouw persoonlijkheid aan ons zien. 

Word een ballerina, maak nieuwe vrienden en sluit je aan bij onze dansfamilie.

Vraag nu een proefles aan.

Wat kost het?

Vind je het na de proefles(sen) helemaal te gek? Vraag dan aan in de les een inschrijfformulier.

Op het inschrijfformulier kan je terug lezen dat het lesgeld tot 18 jaar € 29,50 per maand bedraagt en vanaf 18 jaar € 33,50 per maand.

Daarnaast komt er éénmalig €8,50 administratiekosten/ inschrijfgeld bij.

Mag jij al op spitzen dansen? De spitzenles kost tot 18 jaar €17,50 per maand, en vanaf 18 jaar €19,50 per maand.

Altijd dansen met je vriendinnen

Wat DéDé Dance zo bijzonder maakt, is dat we groepen niet indelen op niveau. Dat betekent dat jij samen danst met meiden die minder goed of juist iets beter zijn dan jij. Zo zit jij ieder jaar weer met dezelfde vriendinnen op ballet. Zelfs wanneer je danst tot aan je twintigste. Zo blijven onze klassieke balletlessen altijd leuk voor jou.

Je bent van harte welkom om DéDé Classic ballet & Spitzen lessen te volgen in de volgende plaatsen: 

Spieren opwarmen

De warming-up is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de balletles. Doordat je je spieren losmaakt, wordt het dansen makkelijker. Ook heb je veel meer spierkracht en de dag erna minder spierpijn. Je oefent klassieke pliés, relevés en cambrés aan de barre. Ook leer je armoefeningen die ervoor zorgen dat je in balans blijft tijdens het dansen. De warming-up duurt ongeveer tien minuten.

Werk aan jouw lenigheid en techniek

Je verlaat de barre en het is tijd om jouw lenigheid te oefenen. In het midden van de zaal voer je zittend, staand of liggend een aantal stretchoefeningen uit. Zo probeer je je tenen aan te raken met je vingers terwijl je zit. Of oefen je een liggende spagaat. Jij wordt daar steeds beter in naarmate de lessen vorderen.

Gratis proefles

Ontdek het plezier van het samen instuderen van een choreografie. Ook ervaren? Vraag een gratis proefles aan!

Varirende klassieke balletlessen

Jouw balletlessen zien er nooit hetzelfde uit. Zelfs de barre- en stretchoefeningen zijn steeds weer anders. Je oefent namelijk altijd technieken en spieren die je tijdens de les gaat gebruiken. Zit de choreografie vandaag vol met sprongen? Dan zorgen we dat je voeten en armen daar helemaal klaar voor zijn.

Oefen jouw sprongen

Een goed uitgevoerde sprong of pirouette geven je het gevoel dat je zweeft. Je krijgt de juiste technieken hiervoor onder de knie tijdens onze diagonaaloefeningen. Leer op de juiste manieren springen, draaien op de bal van je voet, verplaatsen van A naar B en balans houden. Je doet allerlei passencombinaties en technieken op die je weer terugziet in de choreografie.

Meedoenlessen

Jouw ouders mogen wel eens voelen hoe zwaar en intensief jouw balletles is. Laat ze flink zweten tijdens de meedoenlessen. Hierin oefenen ze samen met jou pliés en voetposities. Ook jouw vriendinnen mag je soms uitnodigen om mee te doen. Zo maken we de lessen nog leuker en geef je mensen een inkijkje in jouw leven als ballerina.

Publieke optredens

Optreden voor publiek is spannend, maar ontzettend leuk. Daarom zorgt DéDé ervoor dat jij jouw danstalent aan iedereen kan laten zien. Zo treed jij misschien op tijdens Sinterklaas of op Koningsdag. En dan niet alleen voor jouw ouders, maar ook voor mensen die jij niet kent. Natuurlijk hoort daar een prachtig kostuum en tutu bij. 

Doe mee aan onze theatervoorstelling

Show de rest van de wereld jouw prachtige dansskills tijdens onze theatervoorstelling die wij eens in de vier jaar organiseren. Dat pakken wij behoorlijk groots aan. De hele DéDé Dance-familie treedt dan op: van Classic en Modern tot aan Urban en Danceballet. We mengen verschillende dansstijlen door elkaar heen en maken er een gigantisch spektakel van.

Vraag een gratis proefles aan!

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze DéDé Dance stijl? Kom dan een keer een gratis proefles volgen en kijk of deze stijl bij jou past. Laat je gegevens achter in het formulier en we nemen zo snel mogelijk contact op om samen met jou een geschikte dag en tijd af te spreken.
Mocht u binnen 48 uur niets van ons hebben gehoord ( m.u.v. het weekend) zou u dan zo vriendelijk willen zijn telefonisch contact met ons op te nemen?

Proeflesformulier

Uw huidige browser Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Gebruik een moderne browser zoals Edge, Chrome of Firefox om onderstaand formulier te kunnen versturen.


Weet je niet wat je moet kiezen? Bekijk dan het lesrooster van jouw vestiging voor meer info over de lessen.

We gebruiken je gegevens alleen om je een reactie te kunnen geven (bekijk hier onze privacyverklaring).

Contactgegevens
  • Hoofdkantoor:
    Blaarthemseweg 6,
    5502 JV Veldhoven
  • (040) 254 4052
Kaart
Grotere kaart weergeven
© 2016-2024 DéDé Dance | Privacyverklaring