Al 40 jaar DéDé Dance

Al 40 jaar DéDé Dance

In 1976 wilde de 18-jarige Marionne van Dam graag gaan dansen, maar klassiek ballet vond ze te klassiek, bij jazzballet vond ze de muziek niet leuk, en modern ballet bedoelde ze ook niet! Het bestond gewoon nog niet, dynamisch dansen op popmuziek…

Daarom zat er maar één ding op: het zélf maken en het Popballet noemen. Er bleken meer enthousiastelingen te zijn; in het begin waren er 15 meiden, een maand later waren dat er al 150!

Dit alles gebeurde in Asten en de groep had al snel de naam Dinky Dancers. Ze hadden een heerlijke tijd waarin optredens niet uitbleven. Het enthousiasme sloeg over op meer mensen en op meerdere plaatsen. De meiden genoten, ze wonnen wedstrijden, ze kwamen op tv en groeiden en groeiden.


Tijd voor verandering

In 1999 was het tijd voor verandering. Het poppetje in het logo kreeg een bobline, zodat het moderner werd. En ook de naam werd meer trendy: DéDé Danceballet. Het genieten, de shows en de lessen gingen maar door.

In 2002 dansten alle 5000 leerlingen voor het eerst allemaal samen in een groot evenement dat D-Mission wordt genoemd. En daarnaast zijn er elke drie jaar theatervoorstellingen waarin alle leerlingen optreden in mooie kostuums.

In 2013 nam de dochter van Marionne, Deyonne van Dam de leiding over de balletschool over en geeft er een nieuwe draai aan. Om zoals altijd met de tijd mee te blijven gaan, kreeg DéDé weer een nieuwe logo en heeft het nu de naam DéDé Dance!


Contactgegevens
  • Hoofdkantoor:
    Blaarthemseweg 6,
    5502 JV Veldhoven
  • (040) 254 4052
Kaart
Grotere kaart weergeven
© 2016-2019 DéDé Dance | Privacyverklaring