Over Ons

Want wij zijn DÉDÉ

Als je wil dansen, dan kun je dansen! Want dansen is de leukste manier van bewegen, ontspannen en samen plezier hebben. Bij DéDé dansen we op onze eigen manier en geven aan elke stijl onze eigen draai. Wij hebben vier verschillende stijlen: DéDé Danceballet, DéDé Urban, DéDé Classic, DéDé Modern. In 13 weken leer je een complete choreografie, maar werk je ook elke les aan je conditie en spieropbouw. Daarnaast bieden wij ook diverse work-outs aan binnen DéDé Lady Fit.

Gezinnen met een minimum inkomen kunnen een beroep doen op Leergeld voor ondersteuning bij de betaling van contributie en/of de aanschaf van sportkleding. Kijk op www.leergeld.nl. 

Dansen doe je samen!

Bij DéDé Dance verdelen we de groepen niet op niveau, maar op leeftijd. Daardoor kun je dezelfde lessen volgen als jouw vrienden of vriendinnen. Het maakt niet uit hoe lang of hoe kort je bij ons danst, samen dansen is leuker! Onze DéDé dansdocenten zorgen ervoor dat iedereen mee kan doen en dat iedereen voldoende uitgedaagd wordt. Heb je extra hulp nodig om de choreografie onder de knie te krijgen? Dan zorgt de docent voor persoonlijke aandacht. Wil je juist meer uitdaging? Dan is er bijvoorbeeld het DéDé Démo team, naast je vaste dansles. Zo zorgen we ervoor dat dansen écht voor iedereen is.

Elke 10 weken een nieuwe dans

Welke stijl je ook kiest; alle DéDé lessen hebben steeds dezelfde, duidelijke structuur en opbouw; het eerste half uur werk je aan je conditie en spieropbouw en in het tweede half uur leer je steeds een deel van de choreografie. In de laatste lessen komen alle stukjes samen en heb je de volledige choreografie onder de knie. In de kijkles nodig je je ouders, vrienden of vriendinnen en opa’s of oma’s uit zodat je kunt optreden voor publiek!

Historie

Historie

Al 40 jaar DéDé Dance

In 1976 wilde de 18-jarige Marionne van Dam graag gaan dansen, maar klassiek ballet vond ze te klassiek, bij jazzballet vond ze de muziek niet leuk, en modern ballet bedoelde ze ook niet! Het bestond gewoon nog niet, dynamisch dansen op popmuziek…

Dit alles gebeurde in Asten en de groep had al snel de naam Dinky Dancers. Ze hadden een heerlijke tijd waarin optredens niet uitbleven. Het enthousiasme sloeg over op meer mensen en op meerdere plaatsen. De meiden genoten, ze wonnen wedstrijden, ze kwamen op tv en groeiden en groeiden.

Daarom zat er maar één ding op: het zélf maken en het Popballet noemen. Er bleken meer enthousiastelingen te zijn; in het begin waren er 15 meiden, een maand later waren dat er al 150!

Tijd voor verandering

In 1999 was het tijd voor verandering. Het poppetje in het logo kreeg een bobline, zodat het moderner werd. En ook de naam werd meer trendy: DéDé Danceballet. Het genieten, de shows en de lessen gingen maar door.

In 2002 dansten alle 5000 leerlingen voor het eerst allemaal samen in een groot evenement dat D-Mission wordt genoemd. En daarnaast zijn er elke drie jaar theatervoorstellingen waarin alle leerlingen optreden in mooie kostuums.

In 2013 nam de dochter van Marionne, Deyonne van Dam, de leiding over de balletschool over en geeft er een nieuwe draai aan. Om zoals altijd met de tijd mee te blijven gaan, kreeg DéDé weer een nieuw logo en heeft het nu de naam DéDé Dance!


De docenten van Dédé Dance

Onze DéDé docenten hebben allemaal zelf al jarenlang gedanst bij DéDé Dance. Daarnaast hebben ze allemaal onze eigen opleiding tot dansdocent gevolgd, waardoor we lessen kunnen geven in onze eigen dansstijlen en choreografieën!  Er zijn inmiddels bijna 80 DéDé Dance docenten, die verdeeld over 32 locaties lesgeven.

Gratis proefles
Ben je nieuwsgierig geworden naar één van de DéDé Dance stijlen? Kom dan een keer een gratis proefles volgen en kijk of deze stijl bij jou past. Een keer mee dansen, mag natuurlijk altijd! Ben je tussen de 2 en 5 jaar, dan mag je zélfs 3 gratis proeflessen volgen om uit te proberen of dit bij je past!


DéDé Funhoek

DéDé spreekbeurt- checklist

Spreekbeurten kunnen doodeng zijn. Maar het wordt juist leuk als je vertelt over iets waar je super enthousiast over bent, zoals dansen! Wij helpen je een handje met handige informatie en heel veel tips! Enne… je gaat natuurlijk ook wel laten zíen wat je kunt hè, of nog leuker: leer de klas een paar pasjes!

De DéDé spreekbeurtchecklist

 

Zoemetjes hoekje op het web

Ken jij Zoemetje al? Dat is onze mascotte, een soort gelukspoppetje. Wij worden in ieder geval heel blij van haar. En Zoemetje wordt blij van dansen. Daarom past ze zo goed bij DéDé en kun je haar overal vinden waar wij zijn. Ze heeft ook een eigen liedje en heel veel kleurplaten. En dat vind je allemaal hier, op haar eigen plekje op de site.

Ga naar Zoemetjes webpagina

Contactgegevens
  • Hoofdkantoor:
    Blaarthemseweg 6,
    5502 JV Veldhoven
  • (040) 254 4052
Kaart
Grotere kaart weergeven
© 2016-2024 DéDé Dance | Privacyverklaring